Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за зимни гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
    Разхода си е същия,а и никакви ядове на каквата и да е настилка.Сега си намерих едни Dunlop 16-ки летни на мега промоция.Мисля да ги сложа отпред,а зимните отзад.И като дойде време за зимни,зимните отпред,а летните отзад.И си в джаза
    Едно приятелче караше така и лятото в жегите едната гума се взриви и се обърна по покрив. Може и да е случайно, не знам.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Разхода си е същия,а и никакви ядове на каквата и да е настилка.Сега си намерих едни Dunlop 16-ки летни на мега промоция.Мисля да ги сложа отпред,а зимните отзад.И като дойде време за зимни,зимните отпред,а летните отзад.И си в джаза
      Щом караш само със зимни, как разбра, че разходът ти е същия? При мен разликата е около 5% и се усеща.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Щом караш само със зимни, как разбра, че разходът ти е същия? При мен разликата е около 5% и се усеща.

На предната ми кола като я купих беше на летни,карах я до зимата и сложих зимни.После се пак стана лято, и разхода си остана същия.Въобще нямах разлика в разхода лято-зима-лято,без значение гумите.И в двата сезона цолажа беше един същ.15-ки.Незнам,ако ги помпиш по меки с 0,2 0,3 атмосфери от летните може от там да ти се вдига разхода.Аз летните и зимните ги помпа еднакво.Чувал съм от някои хора,че зимата си помпат зимните гуми по меки от летните,което за мен не е правилно.Много важно е гумите да са наистина с правилното налягане.Да са цолаж препоръчан от фабриканта на автомобила,не по-голям.Ако са по твърди няма как да ти се вдигне разхода,но ако са по-меки със сигурност.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Със зимните ми пада с около литър градското в сравнение с летни през зимата, ма това ако има сняг, щото са 185 а летните 205.Дори и да няма сняг по тесните гуми са по икономични, но пък аз поне усещам голяма разлика в поведението на пътя в полза на по-широките.На сухо.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Е много ясно,колкото по големи и широки са ти гумите,толкова по стабилно колата ще седи на пътя.Но не е добре да се прекалява с цолажа.

Comment

Това за мен с летните отзад е голяма простотия ..... не малко хора тази година се изпотепаха на Владая точно заради това че летните са отзад ... Не те съветвам и теб и който и да е да го право този номер .. ДА може да сте го правили и нищо да не е станало но нали знаете ЧЕ гума може един път да ви потрябва и ако я нямаш ..... знаеш
              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Да, риска от завъртане е напълно реален. Особено пък и ако някое колело е с лоша спирачка.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Добре ве, кефите ме, честно!!!!
                  Да сте чували на горещ асфалт зимната гума се опича и става като пластмаса твърда ?! Как аджеба ще си в джаза като имаш две пластамаски отпред ?

Със зимните гуми се вдига и разхода. Факторите са много. Хубавата зимна гума е в пъти по-мека от друфдругите. Аз карам с Goodyear Ultra grip 9 и спокойно можеш на ръка да разтвориш напълно грайфера.
                  Mercedes S320 W220
                  Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Каква е разликата между зимна гума от 100лв и такава от 300лв.Да не би на втората шарките да и ги рисувал някой именит дизайнер че за тва.Най вероятно ефтинджоса само шарката му е зимна иначе матряла е един и същ.

Comment

Добре,а тия гуми all seson,как аджеба са ги направили така,че хем материяла да е мек,хем да не се изпича през лятото?За мен са си направо зимни с надпис all seson.

Comment

Аз пък карам със зимните целегодишно,и въобще не се и разпраявам.Магън и това е
                        Били са зимни до първото им лято дето са изкарали. Сега са им зимни само надписите.

Comment

Те за това тоя Оулсийзън ни зиме стават, ни лете!
                          Естествено, че на скъпите гуми първо шарката иним е в пъти по-добра, и материала от който се правят е много по-добър, респективно гумите са по-меки... Все неща важни за сняг, лед и киша
                          Mercedes S320 W220
                          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                            Били са зимни до първото им лято дето са изкарали. Сега са им зимни само надписите.

Само дето при мен няма нито лято нито зимаТака,че каквито и да сложа е точно все тая.Тука всички карат целогодишно с летниАма аз нали си идвам към дивия балкан зимъска,та слагам зимни.Иначе за изпичането е много относително.Ако лятото е с големи жеги,и продължително може и да станат на пластмаси.Иначе втората употреба зимни в България 95% са по на 8-9 години и отдавна са алангреНо алъж верижа по гумаджийниците зимъска,върви с пълна сила
                            Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 20:41.

Comment

Аре уе кво толкова изпекли са, мисля че преди месец и нещо ма светнаха каква далавера е да си купиш 4 патерици за 60 лв.Опел, мръсен и ръждясал, петата врата се подпира с пръчка останала от москвето/с пръчката не се разделял посмъртно/.Тука шарки, дотове... баси драмата.

Comment

Админите е крайно време на тоя веско11 да оставят само права да чете. Той има нужда от много четене преди да започне писане. Иначе е писател голям , но за жалост само простотии пише.
                                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                                Alfa 159 +++ next

Comment

Working...
                                X