Първоначално публикувано от vesko11
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет за зимни гуми
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеРазхода си е същия,а и никакви ядове на каквата и да е настилка.Сега си намерих едни Dunlop 16-ки летни на мега промоция.Мисля да ги сложа отпред,а зимните отзад.И като дойде време за зимни,зимните отпред,а летните отзад.И си в джаза
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЩом караш само със зимни, как разбра, че разходът ти е същия? При мен разликата е около 5% и се усеща.
На предната ми кола като я купих беше на летни,карах я до зимата и сложих зимни.После се пак стана лято, и разхода си остана същия.Въобще нямах разлика в разхода лято-зима-лято,без значение гумите.И в двата сезона цолажа беше един същ.15-ки.Незнам,ако ги помпиш по меки с 0,2 0,3 атмосфери от летните може от там да ти се вдига разхода.Аз летните и зимните ги помпа еднакво.Чувал съм от някои хора,че зимата си помпат зимните гуми по меки от летните,което за мен не е правилно.Много важно е гумите да са наистина с правилното налягане.Да са цолаж препоръчан от фабриканта на автомобила,не по-голям.Ако са по твърди няма как да ти се вдигне разхода,но ако са по-меки със сигурност.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Със зимните ми пада с около литър градското в сравнение с летни през зимата, ма това ако има сняг, щото са 185 а летните 205.Дори и да няма сняг по тесните гуми са по икономични, но пък аз поне усещам голяма разлика в поведението на пътя в полза на по-широките.На сухо.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеРазхода си е същия,а и никакви ядове на каквата и да е настилка.Сега си намерих едни Dunlop 16-ки летни на мега промоция.Мисля да ги сложа отпред,а зимните отзад.И като дойде време за зимни,зимните отпред,а летните отзад.И си в джазаAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Добре ве, кефите ме, честно!!!!
Да сте чували на горещ асфалт зимната гума се опича и става като пластмаса твърда ?! Как аджеба ще си в джаза като имаш две пластамаски отпред ?
Със зимните гуми се вдига и разхода. Факторите са много. Хубавата зимна гума е в пъти по-мека от друфдругите. Аз карам с Goodyear Ultra grip 9 и спокойно можеш на ръка да разтвориш напълно грайфера.Mercedes S320 W220
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++
Comment
-
Каква е разликата между зимна гума от 100лв и такава от 300лв.Да не би на втората шарките да и ги рисувал някой именит дизайнер че за тва.Най вероятно ефтинджоса само шарката му е зимна иначе матряла е един и същ.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеАз пък карам със зимните целегодишно,и въобще не се и разпраявам.Магън и това е
Comment
-
Те за това тоя Оулсийзън ни зиме стават, ни лете!
Естествено, че на скъпите гуми първо шарката иним е в пъти по-добра, и материала от който се правят е много по-добър, респективно гумите са по-меки... Все неща важни за сняг, лед и кишаMercedes S320 W220
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++
Comment
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеБили са зимни до първото им лято дето са изкарали. Сега са им зимни само надписите.
Само дето при мен няма нито лято нито зимаТака,че каквито и да сложа е точно все тая.Тука всички карат целогодишно с летни
Ама аз нали си идвам към дивия балкан зимъска,та слагам зимни.Иначе за изпичането е много относително.Ако лятото е с големи жеги,и продължително може и да станат на пластмаси.Иначе втората употреба зимни в България 95% са по на 8-9 години и отдавна са алангре
Но алъж верижа по гумаджийниците зимъска,върви с пълна сила
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 20:41.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Аре уе кво толкова изпекли са, мисля че преди месец и нещо ма светнаха каква далавера е да си купиш 4 патерици за 60 лв.Опел, мръсен и ръждясал, петата врата се подпира с пръчка останала от москвето/с пръчката не се разделял посмъртно/.Тука шарки, дотове... баси драмата.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Админите е крайно време на тоя веско11 да оставят само права да чете. Той има нужда от много четене преди да започне писане. Иначе е писател голям , но за жалост само простотии пише.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
Comment